ENKKUKERHO


Kerhossa tutustutaan englannin kieleen leikin ja laulujen avulla, jotta kieleen tutustuminen sekä oppiminen on lapselle mielenkiintoista ja innostavaa. Kerhon tavoitteena on lisätä mielenkiintoa uusien kielten oppimiselle. Toistuvien laulujen sekä leikkien kautta lapsi oppii monipuolisesti erilaisia englannin kielisiä sanoja, kuten esimerkiksi värejä, numeroita sekä eri eläimiä, mutta mitään tavoitetta tietyn kielellisen tason saavuttamiseksi ei ole.

Pitkän vieraan kielen opettelu alkaa jo ensimmäisellä luokalla, joten tutustuminen kieleen kerhon kautta jo päiväkoti-ikäisenä lisää mielenkiintoa kielien oppimiseen. Vieraan kielen oppiminen ei ole pois siitä, ettei jo käytössä olevat kielet vahvistuisi. Lapsi oppii myös parhaiten alle 12-vuotiaana uusia äänteitä sekä kieliä.

Vieraan kielen opettelu on myös alkua kansainvälisyyskasvatukseen tutustumiselle. Lasten mielenkiinto uusia kieliä sekä kulttuureja kohtaan kasvaa oppimalla ja kommunikoinnin mahdollisuudet muita kieliä puhuvien ihmisten kanssa kasvaa.

Kerhon kesto on n. 30min/2-3 vuotiaat ja n. 45min/3-7 vuotiaat.

Kerhopäiviä on 1/viikko, sisältäen seuraavia elementtejä:
- musiikkia ja musiikkileikkejä
- laulua ja laululeikkejä
- tutustumista kieleen ja sanoihin
- musiikin, toistojen sekä tarinoiden kautta sanoista lauseiksi ja lauluiksi

Klikkaa tästä kirjoittaaksesi tekstiä